cyBerBaBy

Webkettes csemegék geek babáknak és mamáknak! :) Azaz bababarát megoldások a digitális világból!

Online babanaplók 2.0

2010.11.24. 15:42 - cyBerBaBy

Címkék: közösség web alkalmazás babanapló

Számos online babanapló lelhető fel az interneten, melyek változatos funkcióikkal simán felveszik a versenyt a hagyományos, kézzel írt babanaplókkal. Ráadásul ezeket nehezebb elszakítani, gyűrögetni, leönteni, vagy éppen felgyújtani :)

Az alábbiakban három ilyen szolgáltatást mutatok be közelebbről:

Kidmondo

A Kidmondo fő erőssége, hogy segítségével a baba életének valamennyi fontos pillanata (első fürdetés, első falatok, első lépések stb.) kronologikus sorrendben dokumentálható. 


Természetesen személyes bejegyzéseket, fotókat, videókat is feltölthetünk a profilunkba, melyeket megoszthatunk családtagjaikkal, barátainkkal.  Utóbbit sajnos némileg túlbonyolították. Továbbá hiányolom, hogy a  közösségi oldalakkal való megosztás lehetőségét kihagyták a koncepcióból.

Ezeken felül gyermekünk egészségével kapcsolatos mindennemű tartalmainkat is menedzselhetjük, úgymint az aktuálisan következő oltásokat, a tanácsadásokon szerzett új ismereteket, vagy éppen az ideális étrenddel kapcsolatos ötleteket.  A folyamatos fejlődés áttekintését különféle görbék (súly, hossz) és fogzást bemutató diagrammok segítik. 

Az oldalt nem lehet túlságosan saját stílusunkra szabni, például csak négy séma érhető el (kék, rózsaszín, zöld és barna), viszont lehet akár egyedi url címünk is (www.gyerekneve.kidmondo.com). 

A Kidmondo ingyenes opciójában három gyermek naplózható, s 100 MB tárhelyet adnak, míg a fizetősnél ez 5 GB, s nincsen korlátozva a gyerekek száma.

Lehetőségünk van arra is, hogy az általunk létrehozott tartalmakat egy könyv formájában kinyomtassák nekünk (Kidbook), ez persze már fizetős.

Keepaboo 

A Keepaboo oldala kifejezetten igényes és látványos, s nem utolsó sorban könnyen áttekinthető.  Maga a szolgáltatás a fentiekben is bemutatott babanapló funkciókat kínálja: naplóírás, képgaléria, a gyermek életének legfontosabb eseményeit bemutató idővonal, fejlődési görbék.  De akár gyermekünk kedvenc elszólásait is lejegyezhetjük ide. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bár nyomtatott könyv egyelőre nem rendelhető, viszont az online változat (LifeBook) is elég mutatós, ráadásul Facebookon is meg tudjuk ismerőseinkkel osztani. Az oldal testreszabásán még lehetne mit csiszolni, jelenleg 2 skin érhető el, kék és rózsaszín, viszont mindkettő igazán üde, letisztult élményt nyújt.

Amit kicsit sajnálok, hogy videókat nem lehet feltölteni, viszont külcsínben veri a Kidmondot.   Egyébként az oldal használatáért egyáltalán nem kérnek pénzt. Ha meg tudjuk emészteni a videók hiányát, akkor mindenképpen ezt az oldalt tartom praktikusabbnak.

Dipity

Nálam a Dipity lett a tuti befutó. Alapvetően nem babanapló, hanem idővonalak elkészítésére alkalmas, így elég sokféle felhasználási lehetőséget rejt magában. Kipróbáltam, s szerintem babanaplóként is megállja a helyét.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az idővonal összeállításához felhasználhatunk videókat, fotókat, blogbejegyzéseket, Twitter üzeneteket, valamint zenéket.

Az idővonalon megjelenő tartalmainkat (kép, videó, szöveg) egyetlen kattintással megtekinthetjük, a zenéket lejátszhatjuk. Az idősáv tetszőlegesen nagyítható, kicsinyíthető, sőt valamennyire a kinézetét is testre szabhatjuk. Többféle nézet is elérhető rajta: klasszikus timeline, lapozgatós flipbook, valamint Google Maps nézet. Talán az egyik legjobb tulajdonsága, hogy a közösségi megosztás is könnyen megoldható, ráadásul saját weblapunkba, blogunkba is beilleszthetjük
 

A bejegyzés trackback címe:

https://cyberbaby.blog.hu/api/trackback/id/tr792470516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása