cyBerBaBy

Webkettes csemegék geek babáknak és mamáknak! :) Azaz bababarát megoldások a digitális világból!

8 praktikus iPhone app babáknak

2010.11.30. 16:50 - cyBerBaBy

Címkék: iphone alkalmazás okostelefon baba app

Total Baby

ipodlife
Már az alkalmazás neve is fémjelzi, hogy itt valami komplex dologról van szó.  A gyerekkel kapcsolatos valamennyi aktivitásunk naplózható és nyomon követhető (mikor evett, mennyit evett, mikor volt tanácsadáson, milyen oltást kapott, mi volt a pelusban stb.). A mostani fejemmel már látom, hogy jó hasznát vettem volna ennek, mivel én állandóan elfelejtettem, hogy mikor etettem utoljára, arról nem is beszélve, hogy az első hetekben alkalmazott, etetés előtti és utáni mérési mizériát is megkönnyítette volna.

 

 

 

 

 

 

Baby Connect

ipodlife A fentihez hasonló sokrétű alkalmazást rejt magában a Baby Connect. A mindennapi rutinhoz kapcsolódó témákat menedzselhetjük rajta: etetés (folyékony/szilárd, mennyit-mikor, esetleges allergiák tünetei), pelenkázás (állag, szín, elhasznált pelenkák száma), alvási szokások, hangulatjelentések (vidám, nyűgös), aktuális tevékenységek (fürdés, mondókázás stb.), mérföldkövek, orvosi adatok. Mindenhol statisztikák, grafikonok, trendek segítik a könnyebb eligazodást. Az alkalmazáshoz több felhasználót is párosíthatunk, mint például apa, nagymama, bébiszitter. Ha kedvünk tartja, akkor babánk állapotáról, aktuális hangulatáról folyamatos státuszüzenetekkel bombázhatjuk rokonainkat, barátainkat.  (Tipp: A nagyobb hatás érdekében kössük össze Twitter fiókunkkal.)  Lelkesedéstől túláradó anyukáknak kitűnő szórakozást nyújthat. :))

 

 Baby Monitor

ipodlife A Baby Monitor gyakorlatilag egy okostelefonba rejtett babőr. Az alvó gyerek mellé helyezett készülék, sírás vagy egyéb hangos mocorgás észlelése esetén, az előzetesen kiválasztott számot felhívja, így egyszerűen behallgathatunk a babához. Különösen praktikus lehet nyaralás idején, vagy ha éppen nagymamánál tartózkodunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mimidoo

ipodlife
A Mimidoo fotómegosztó alkalmazással képeink nyomban kommentezhetők, s könnyedén, egy gombnyomással kitehetőek saját Mimidoo profilunkba. A feltöltött képeket egyébként csak az általunk engedélyezett felhasználók tekinthetik meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Baby Scrapbook

ipodlife
Szintén a fotókhoz kapcsolódik a Baby Scrapbook, melynek segítségével könnyedén és egyszerűen rendszerezhetjük a telefonnal készített fotóinkat. Kedvenc, megismételhetetlen pillanatainkat egyedi címkékkel láthatjuk el, sőt gyermekünk fejlődési állomásait is folyamatosan naplózhatjuk rajta (pl.: súly, hossz).

 

 

 

 

 

 

 

 

 White Noise Maker

ipodlife Gyermekünk elaltatásához kaphatunk némi segítséget, ha beüzemeljük telefonunkra ezt az alkalmazást. Különféle, környezeti hanghatásoktól remélhetjük babánk lelki nyugalmát, pl.: tengerpart morajlása, autók zúgása, macska dorombolása, óra ketyegése, kandalló sercegése, béka kuruttyolása, hajszárító berregése, zivatar kopogása stb.

 

 

 

 

 

 

 

 

Grow Baby Grow

ipodlife
A Grow Baby Grow nem sok mindent tud, de legalább jó gyakran csinál magáról biztonsági mentést:). Gyakorlatilag a gyermek első három életévében végbement növekedési (hossz, súly, fejkör térfogat) fázisokat dokumentálhatjuk rajta. Ráadásul az eredményeket akár a háziorvosunknak is kinyomtathatjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Shake the Farm

ipodlife
Ha a mi hangunk már nem nyújt elég szórakozást a gyereknek, akkor kapjuk elő a telefont és próbálkozzunk a háziállatokkal. Már az 5-6 hónapos babák is kitűnően elszórakoztathatóak vele. Nemcsak az állathangok gyerekfejekben való rögzítésére van esély, hanem némi angoltudás megszerzésére is.

A bejegyzés trackback címe:

https://cyberbaby.blog.hu/api/trackback/id/tr942483910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása