cyBerBaBy

Webkettes csemegék geek babáknak és mamáknak! :) Azaz bababarát megoldások a digitális világból!

Váltsunk bababarát üzemmódra

2010.12.06. 17:19 - cyBerBaBy

Címkék: video pc laptop audio program fejlesztés számítógép baba babysmash keywack babysplat játékos tanulás toddlerkeys

Alapvetően sok időt töltök a gép előtt, így nem meglepő, hogy a gyerek is hamar érdeklődni kezdett a laptopom iránt. Számtalanszor próbált már lecsapni a gépre, s ilyenkor vágytól szikrázó szemekkel vetette rá magát a fényes monitorra.  A nagyfokú érdeklődés hatására, úgy döntöttem, hogy közelebbről is megvizsgálom, vajon miként lehetne a hasznunkra fordítani a helyzetet. 

Szerencsére az interneten már elérhetőek olyan ingyenes programok, alkalmazások, melyekkel már a totyogó babák számára is élvezetes, s nem utolsó sorban hasznos pillanatokat szerezhetünk.  Úgy gondolom, ha tudatosan, józan paraszti ésszel felállított határokat betartva állunk a témához, akkor már viszonylag korán megengedhető a gyereknek, hogy bepillantson a bitek világába:)

Az egyik ilyen a Babysmash, ami egy egyszerű, jól kezelhető kis program. Az elindításakor olyasmit tapasztalunk, mint amikor a képernyővédőnk aktiválódik,  ilyenkor szinte valamennyi billentyűt zárolja, kiküszöbölvén azt, hogy a programból való "illetéktelen" kilépés esetén a csöppnyi kezek kárt tegyenek féltett adatainkban. 

Röviden: Minden egyes alkalommal, amikor a gyerek megnyomja a klaviatúra egyik-másik gombját, különböző színes formákkal, betűkkel, számokkal találja magát szemben, természetesen mindehhez hangok (pl.: szavak, nevetés, dalok) is párosulnak, utóbbit persze ki is lehet kapcsolni.

 


Original Video - More videos at TinyPic

A Control-Shift-Alt-O kombináció lenyomásával szerkeszthetjük az opciókat: választhatunk betűtípust, beállítatjuk a kurzor kinézetét, meghatározhatjuk, hogy maximum hány formát engedélyezünk, mielőtt egy új, tiszta képernyőt kapnánk stb.

Ha a gyerek megunta a mókázást, akkor az ALT-F4 kombinációval lehet kilépni a programból.

A ToddlerKeys is hasonló elven működik, viszont itt lehetőségünk van arra, hogy saját tartalmainkat adjuk hozzá a programhoz. Így akár családi képeket, kedvenc tárgyakról készült fotókat, de akár saját audio felvételeket is csatolhatunk hozzá. Mi az állathangokat tanultuk vele, a gyerek billentyűzet püfölésére hol egy boci múúzott, hol pedig egy kutyus ugatott fel. Mondanom sem kell, hogy nagyon élvezte. :)

Természetes, hogy féltjük masináinkat, ezért érdemes beszerezni valami pofás védőfóliát.

Futottak még: AlpaBaby (csak Mac), BabySplat (Windows), KeyWack (Mac, Windows, Linux)

Mit gondoltok? Szívesen kipróbálnátok? Írjátok meg a tapasztalatokat!:)


via lifehacker.com, makeuseof.com
 

A bejegyzés trackback címe:

https://cyberbaby.blog.hu/api/trackback/id/tr452497444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása